ХРАМОВНА СЛАВА У ПОСКУРИЦАМА

ХРАМОВНА СЛАВА У ПОСКУРИЦАМА

У недељу 15. по Духовима када наша Црква слави Зачеће Светог Пророка, Претече и Крститеља Господњег Јована свечано је прослављена храмовна слава у селу Поскурице надомак Крагујевца.

Свету Литургију служили су протојереј - ставрофор Милан Томић, протојереј - ставрофор Драган Брашанац, протонамесник Гојко Марковић и ђакон Саша Павловић.

И поред кише и тмурног времена храм је био препун верног народа, а посебно лепој атмосфери у храму допринела су деца којих је и овај пут у нашем храму било доста. Причешћу је приступио велики број присутног народа који је активно учествовао и у литургијском сабрању одговарајући на прозбе.

На крају Литургије пререзан је славски колач. Колачари славе су били Никола Спалевић и Драгутин Џајевић из Шљивовца са својим породицама. По резању славског колача верницима се обратио протонамесник Гојко Марковић говорећи о подвигу трпљења као великом благослову Божјем. Такође је нагласио неопходност и потребу покајања указавши на то да је Претеча Господњи као и сам Господ Исус Христос, позивао на покајање као предуслов за спасење. Честитајући славу пожелео је да на свима нама пребива благослов Божји молитвама Светога Јована. Након Литургије уследила је Трпеза љубави која је припремљена трудом и љубављу овогодишњих колачара.

протојереј Милан Петровић