УСНУО У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ ИВАН ЈОВАНОВИЋ

УСНУО У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ ИВАН ЈОВАНОВИЋ

У среду, 2. октобра 2024. године, после тешке болести уснуо је у Господу протојереј Иван Јовановић.

Иван је рођен 30. маја 1965. године у Лоћики од оца Живадина и мајке Миланке. Основну школу је завршио у Лоћики. Богословију Светог Арсенија у Карловцима је похађао од 1980 ̵ 1985. године. По завршетку Богословије, одлази на одслужење војног рока у Малом Лошињу. 1989. године ступа у брак са својом супругом Горданом и у браку су изродили двоје деце, сина Јована и ћерку Марију.

Руком Блаженопочившег Епископа шумадијског Г. Саве рукоположен је у чин ђакона 14. октобра 1989. године у храму Покрова Пресвете Богородице у Реснику. Као ђакон службовао је у храму Светих апостола Петра и Павла у Јагодини све до 25. јануара 1998. године када је рукоположен за свештеника у Саборном храму у Крагујевцу од Блаженопочившег Епископа Саве и постављен на II јагодинску парохију при храму Светих апостола Петра и Павла. На Пасхално вечерње 2007. године одликован је чином протојереја од Његовог Високопреосвештенства Митрополита шумадијског Господина Јована. У Јагодини је службовао до маја 2013. године. Од априла 2013. године постављен је за опслуживача парохије дубочке.

Заупокојена литургија служиће се у петак, 4. октобра 2024. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Јагодини са почетком у 8 часова. Опело ће се служити у 12 часова, после кога ће бити сахрањен на градском гробљу у Јагодини.

Вечан ти спомен, брате наш Иване! Бог душу нека ти прости и подари рајско насеље!

Протонамесник Миломир Тодоровић