ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У АЗАЊИ, ВЛАШКОМ ДОЛУ И ГРЧЦУ

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У АЗАЊИ, ВЛАШКОМ ДОЛУ И ГРЧЦУ

У среду, 4. септембра 2024. године, у храму Светог Јована Богослова у Влашком Долу и у храму Светог Симеона Мироточивог у Грчцу служен је молебан на почетку школске године, а одмах сутрадан и у храму Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана у Азањи за ученике Основне школе “Радомир Лаззић”.

Молебан у Влашком Долу и Грчцу служио је јереј Милан Кеџић, а у Азањи јереј Страхиња Савковић.

У пуним храмовима ученика заједно са учитељима и наставницима помолили смо се да нам Дух Свети подари мудрост, разборитост, побожност, да нам да силу и снагу, добро здравље и дуг живот како бисмо могли да напредујемо у свим врлинама и да школска година буде успешна и благословена.

По већ устаљеној пракси молебану у Влашком Долу су присуствовала и деца из вртића “Бубамара” заједно са својом васпитачицом Анђом и учинили да ово молебствије буде још свечаније.

На крају молебана свештеници су нас благословили и пожелели много успеха у новој школској години обративши се пригодним беседама, да треба да будемо упућени једни на друге у овим тешким временима, јер само тако можемо да напредујемо у врлинском животу, да са вером у Бога можемо и преко мора, а да без Бога не можемо ни преко прага, да будемо истрајни у молитви и учењу, јер само тако можемо да достигнемо жељени циљ.

Ивица Стојковић, вероучитељ