ХРАМОВНА СЛАВА У ШОПИЋУ

ХРАМОВНА СЛАВА У ШОПИЋУ

На дан када наша Света Црква празнује Сабор Светог Архангела Гаврила, Храм у Шопићу крај Лазаревца је прославио свог заштитника.

Прослава је почела празничним бденијем уочи празника, које је служио старешина храма протојереј ставрофор Мирко Тешић.

За певницом су умилно појали појци овог Светог Храма и вероучитељи Дејан Јовановић, Живојин Јанковић и Никола Иванковић.

На сам дан празника, Светом Литургијом је началствовао старешина храма протојереј ставрофор Мирко Тешић уз саслужење протојереја Горана Радовановића и протођакона Николе Урошевића.

Након Јеванђелског зачала беседио је протојереј Горан Радовановић, који је том приликом поучио верни народ о светости као мерилу хришћанског живота, значају Свете Литургије и Светог Причешћа.

По позиву ђакона, велики број верних је примио Тело и Крв Христову. Након заамвоне молитве су освећени славски дарови које су принели домаћини славе.

Након Свете Литургије уприличена је Литија око Храма. Овогодишњи домаћин са својом породицом је након тога позвао све присутне на Трпезу љубави, коју су припремили у велелепној свечаној сали при парохијском дому. У току трпезе прота Мирко се обратио присутнима, честитао славу и захвалио се свима који су помогли а и даље помажу украшавање Храма у Шопићу али и целог црквеног комплекса.

Више из ове категорије « СЛАВА СТАРЕ ЈАГОДИНСКЕ ЦРКВЕ