КОРЕЛАЦИЈА ПРЕДМЕТА ВЕРСКА НАСТАВА И МУЗИЧКЕ КУЛТУТРЕ

КОРЕЛАЦИЈА ПРЕДМЕТА ВЕРСКА НАСТАВА И МУЗИЧКЕ КУЛТУТРЕ

У петак, 7. јуна 2024. године, у издвојеном одељењу ОШ “Светозар Марковић” у Беочићу одржана је корелација предмета верска настава и музичке културе на тему “Чувамо дарове љубави Божије” у сарадњи учитељице Љиљане Стоиљковић и вероучитеља Николе Љубисављевића са ученицима трећег разреда и предшколца.

Најпре су учитељица и вероучитељ ученицима говорили о разним аспектима и повезаностима музике са православном вером као и повезаности Свете Цркве са очувањем природе и живота на земљи. Најважнији аспект односа православне вере и музике јесте Света Литургија која све ово повезује у Светој Тајни Причешћа, као најузвишенијем циљу живота човека.

Након тога ђаци су отпевали пар песама из народа и православних песмарица, уједно постављали су различита питања вероучитељу и учитељици о овој, за њих, јако занимљивој теми.

И на крају да закључимо да ако имамо љубави према Богу, имаћемо је и према другим људима и природи. Пример за то су светитељи који су волели читаву творевину Божју попут Светога Саве и Светог Серафима Саровског.

ЧУВАЈМО ДАРОВЕ БОЖИЈЕ ЉУБАВИ ТАКО ШТО ЋЕМО ВОЛЕТИ ЈЕДНИ ДРУГЕ И ЧУВАТИ ПРИРОДУ!

Вероучитељ Никола Љубисављевић