ЗАХВАЛНИЦЕ ЈАГОДИНСКОЈ ГИМНАЗИЈИ ЗА ХУМАНОСТ

ЗАХВАЛНИЦЕ ЈАГОДИНСКОЈ ГИМНАЗИЈИ ЗА ХУМАНОСТ

Гимназија "Светозар Марковић" у Јагодини, у четвртак, 14. марта 2024. године, послала је још 40 kg чепова са пет амбалаже.

Ученици и запослени су вредно прикупљали чепове у претходном периоду. Већ смо успоставили континуитет и годинама уназад шаљемо чепове у Зрењанин и тако учествујемо у хуманитарној акцији "Чеп за хендикеп". У овој акцији се новац добијен од рециклаже пластичних чепова употребљава за куповину колица и других ортопедских помагала која се затим донирају особама са сметњама у кретању. Истовремено се рециклажом отпада доприноси домаћинском осносу према природи и човек показује да му је творевина дата на умножење љубави према Богу и свету, а не на злоупотребу и потрошачки етос.

Јагодинске гимназијалке и гимнзијалци, као и сви запослени у овој средњошколској установи, још једном су показали да наше мало некоме може много да значи, нарочито када смо удружени и заједно улажемо труд, знајући да тиме показујемо делатну љубав на коју нас позива хришћанство али и уопштено добра воља међу људима.

Удружење "Чеп за хендикеп",чији је председник господин Зоран Мартинов, послало је недавно и две захвалнице на адресу Јагодинске гимназије, да би се на симболичан начин одужило за успешну вишегодишњу сарадњу. Једна захвалница је насловљена на школу, а друга на вероучитеља Угљешу Урошевића, који свих ових година предано координише овом акцијом. Захвалнице су урамљене и истакнуте у холу школе да сведоче о овој сарадњи, као и да нас подстакну да будемо још бољи у овој друштвенокорисној и душекорисној пракси.