ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРАВОСЛАВНОГ КАТИХИЗИСА ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА У ЛАЗАРЕВЦУ

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ПРАВОСЛАВНОГ КАТИХИЗИСА ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА У ЛАЗАРЕВЦУ

У суботу, друге седмице по Васкрсењу Господа Исуса Христа, 29. априла 2023. године, одржано је такмичење из верске наставе за ученике средњих школа у Парохијском дому храма Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу.

Организатори овог догађаја су вероучитељи Драган Гајић и Илија Цветковић заједно са осталим колегама и ученицима. На такмичењу су учествовали ученици Гимназије у Лазаревцу, Техничке школе „Колубара” и Музичке школе „Марко Тајчевић”.

На почетку су наступили хорови Техничке школе, Гимназије и Музичке школе, под руководством својих професора. Ученици из Техничке и Музичке школе су руковођени од стране вероучитеља Драгана Гајића, а ученици из Гимназије од стране професора Музичке културе Стефана Мијушковића.

У наставку је реализовано такмичење у неколико фаза. Прво су ученици одговарали писмено, па усмено, и на основу формиране ранг листе, четири најбоље екипе су се у последњој фази квиза такмичиле за прво и треће место. Прво место је освојила група ученика из Гимназије: Сара Јеремић I/3, Марија Павловић I/2 и Селена Филиповић I/5, под именом „Деца неба”. Ученици су имали подршку других ученика, чланова породице и разредних старешина.

Професор математике и информатике из Техничке школе „Колубара” Славен Ћећез је креирао посебан програм квиза за ово такмичење. Водитељ такмичења је био вероучитељ Стефан Ђорђевић. Чланови жирија су били: наставница биологије Јелена Гајић, наставница верске наставе Николија Цветковић и вероучитељ Стефан Ристић.

Захваљујући благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована и Продајног центра наше Епархије шумадијске обезбеђене су награде за све учеснике овог такмичења, док су вероучитељи обезбедили послужење за све присутне. Вероучитељи Живојин Јанковић и Никола Иванковић су свим такмичарима даровали мед.

На крају такмичења су сви учесници овог догађаја добили награде, док су ученици који су освојили прва три места добили похвалнице и посебне награде.

Вероучитељ Илија Цветковић