ДУХОВНО ВЕЧЕ У САБОРНОЈ ЦРКВИ

ДУХОВНО ВЕЧЕ У САБОРНОЈ ЦРКВИ

У Великопосном циклусу предавања под називом “У сусрет Васкрсу” у петак, 10. марта 2023. године, у Саборној цркви у Крагујевцу, а по одслуженом молебну и акатисту Пресветој Богородици за наш народ на Косову и Метохији, верницима се обратио проф. др Зоран Крстић, ректор Богословије “Светог Јована Златоуста” у Крагујевцу.

У свом излагању отац Зоран је представио у кратким цртама живот ученика Богословије, али и мисију и задатак њих као професора и педагога. Затим се осврнуо на благословене дане у којима се налазимо, дане Великог поста и поучио нас о његовом спасоносном значају и смислу за нас хришћане. У наставку вечери, хор Богословије “Светог Јована Златоуста” отпевао је један број великопосних композиција- стихара које се певају у току Велике четрдесетнице.

Беседа протојереја-ставрофора проф. др Зорана Крстића, ректора Богословије “Светог Јована Златоуста” у Крагујевцу и редовног професора Православног богословског факултета Универзитета у Београду

На самоме крају, сабрат овога храма отац Драгиша Богичевић, захвалио се Преосвећеном владики Јовану као и свим присутнима на заједничким молитвама и позвао све да у ове дане устостручимо молитве Мајци Божијој за очување наше косовскометохијеске земље, јер је молитва највеће оружије хришћана у борби против свакога зла.