ПРЕДАВАЊЕ ПРОТОЈЕРЕЈА-СТАВРОФОРА МИЛОША ВЕСИНА У ЈАГОДИНИ

ПРЕДАВАЊЕ ПРОТОЈЕРЕЈА-СТАВРОФОРА МИЛОША ВЕСИНА У ЈАГОДИНИ

Са благословом епископа шумадијског Јована, дана 18. фебруара 2023. године, одржано је предавање протојереја-ставрофора Милоша Весина у новом парохијском дому цркве Светих апостола Петра и Павла на тему “Има ли исповести без покајања“.

Вечерашње предавање је било изузетно посећено, у препупуној сали парохијског дома и оно је прво у низу предавања, која ће бити организована по јагодинским црквама, током наредних месеци.

На самом почетку присутнима се обратио протојереј Малиша Миловановић, који је упознао слушаоце са плановима, а затим и представио присутнима вечерашњег предавача, протојереја– ставрофора Милоша Весина, професора на ПБФ у Чикагу. Проту Милоша кога је Бог обдарио даром беседништва, говорио је врло јасно о теми, са сталним акцентом на поруке које нам Господ шаље из Светог Писма.

Надахнут говор на очигледно одушевљење присутних, награђено је громогласним аплаузом. Речи и поуке које смо вечерас чули, су драгоцене, поготову имајући у виду, скори почетак Васкршњег поста, који нас позива на преумљење и покајање.

Малиша Миловановић, протојереј