ПРЕДАВАЊЕ ПРОТОЈЕРЕЈА-СТАВРОФОРА ДР МИЛОША ВЕСИНА ПРОФЕСОРА БОГОСЛОВСКОГ ФАКУЛТЕТА У ЧИКАГУ

ПРЕДАВАЊЕ ПРОТОЈЕРЕЈА-СТАВРОФОРА ДР МИЛОША ВЕСИНА ПРОФЕСОРА БОГОСЛОВСКОГ ФАКУЛТЕТА У ЧИКАГУ

У петак, 11. новембра 2022. године, у свечаној сали Саборног храма у Крагујевцу, одржано је предавање протојереја-ставрофора др Милоша Весина.

У уводном делу предавања, топле речи добродошлице предавачу као и свима присутнима, упутио је свештеник саборног храма Драгиша Богичевић нагласивши да се отац Милош у Епархију шумадијску враћа после четрдесетпет година, као парох јужно- чикашки и ленсиншки, и као професор Богословског факултета у Чикагу на катедри за пастирску психологију и црквено појање. Засађен је руком епископа шумадијских, господина Саве и садашњег Епископа шумадијског Господина Јована, као и молитвом благовештењским монаха и монахиња.

У свом излагању професор др Милош Весин говорио је на тему: “Пресвета Богородица, мајка Животодавца Христа”. Осврћући се на савремена открића пренаталне психологије и пренаталне медицине отац Милош је истакао њихов значај и њихово подударање како са Светим Јеванђељем по Луки, тако и са богослужбеним текстовим који су у свакодневној употреби у наше Цркве. Да је ова тема и те како заинересовала наше драге парохијане говори чињеница да је свечана сала Саборне цркве била испуњена до последњег места.

Предавање можете погледати на нашем YоuTube каналу, а предавање ће бити објављено и у следећем броју часописа “Каленић”.