КРАГУЈЕВАЧКА “ЕНЕРГЕТИКА” ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ

“ЕНЕРГЕТИКА” ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ

Крсна слава је толико важан део националног идентитета Срба да се, одавно, из домова проширила и на градске, сеоске, занатлијске, школске и друге установе које славски дух, пријатељства, поштовања, љубави желе пренети и на колектив.

На дан Светог Василија Острошког Чудотворца “Енергетика” доо обележила своју крсну славу Светог Василија Острошког Чудотворца.

Свечано сечење славског колача служили су свештеници Старе крагујевачке цркве протојереј Александар Борота, протонамесник Горан Мићић, јереј Стефан Дамјановић и протођакон Мирослав Василијевић.

Овогодишњи колачар испред “Енергетике” доо, Велибор Стевановић, након сечења колача, пренео је део славског колача Александру Николићу, домаћину славе за следећу годину, уз речи и жеље да нас овај дан увек подсећа на оно шта би требало да се следи и чему да се тежи.

Традиционално, радници “Енергетике” су, како обичаји налажу, обележили овај дан који је свима улепшан доласком пензионисаних колега, радника који су духом и данас део “Енергетике” доо.