ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА НОВОГ МАНАСТИРСКОГ КОНАКА У МАНАСТИРУ ПИНОСАВА

ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА НОВОГ МАНАСТИРСКОГ КОНАКА У МАНАСТИРУ ПИНОСАВА

После одлужене Литургије у Цркви Светога Саве и Светога Симеона у Кусатку, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован, уз саслужење Архијерејског Намесника jасеничког протојереја-ставрофора Велибора Ранђића, архимандрита Петра (Драгојловића) игумана манастира Пиносава и многобројног свештенства, те у присуству Председника Општине Смедеревска Паланка, г. Николе Вучена и верног народа, освештао је темеље новог манастирског конака Манастира Пиносава у Кусатку.

Нови конак ради се средствима Владе Републике Србије, а уз благослов Преосвећеног Епископа Јована. Извођач радова је фирма "Водотермика Инжењеринг" ДОО из Смедеревске Паланке. Нови манастирски конак ради се по идејном пројекту архитекте Димитрија Љ. Маринковића из Панчева и по грађевинском пројекту архитекте Зорана Илића из Смедеревске Паланке.

На крају чина освећења темеља Владика се захвалио Влади Републике Србије на пруженој материјалној помоћи и нагласио да је ово велики дан за све, пожелевши да се овај манастирски конак што пре заврши уз Божију помоћ и да се у њему окупљамо како би смо се укрепили после дугих богослужења, али и да се у њему окупља и умножи монаштво на радост и корист целог рода нашег.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована