УЧЕНИЦИ КРАГУЈЕВАЧКИХ ШКОЛА НА ЛИТУРГИЈИ ПРЕЂЕОСВЕЋЕНИХ ДАРОВА

УЧЕНИЦИ КРАГУЈЕВАЧКИХ ШКОЛА НА ЛИТУРГИЈИ ПРЕЂЕОСВЕЋЕНИХ ДАРОВА

У петак треће седмице Часног поста, 25. марта, у храму светог Димитрија у насељу Сушица на Литургији Пређеосвећених Дарова присуствовали су, и учешће у истој узели, ученици Прве техничке школе и Друге крагујевачке гимназије са својим вероучитељима Борком Богићевићем и Ђурђем Јанковићем.

Иначе ученици ове две школе од почетка Васкршњег поста редовно долазе са својим вероучитељима на Литургије Пређеосвећених Дарова. Велики број њих пости и причешћује се.

У току Литургије вернима се обратио свештеник Марко Вуксановић беседом у којој се захвалио деци што долазе у Цркву, рекавши да су они нешто најбитније и најлепше што наша Црква и друштво има. У настаку свештеник је тумачио речи молитве светог Јефрема Сирина, која је срж великопосних богослужења, а коју смо имали прилику да чујемо у Литургији. Говорећи о молитви св. Јефрема свештеник Марко је нагласио да су присутни ученици испунили њен смисао јер нису показали духа лењости и мрзовоље дошавши на литургијско сабрање, већ су показали Духа целомудрености, смиреноумља, трпљења и љубави. По завршетку свете Литургије ђаци су се сликали испред храма и провели време у разговору са свештеницима и вероучитељима.

 Борко Богићевић