ОДРЖАНИ ОСМИ ПО РЕДУ РАЗГОВОРИ О ВЕРИ У МЛАДЕНОВАЧКОМ ХРАМУ

ОДРЖАНИ ОСМИ ПО РЕДУ РАЗГОВОРИ О ВЕРИ У МЛАДЕНОВАЧКОМ ХРАМУ

У понедељак, 21. марта 2022. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, одржани су осми по реду разговори о вери – Упознајмо православље. Тема разговора била је исповест и покајање. Пошто је прошли сусрет био посвећен посту и причешћу, одлучено је да овога пута упознамо покајање и исповест као важне сегменте хришћанског живота.

На самом почетку присутне је након прочитане молитве поздравио јереј Марко Јефтић, изразивши захвалност свима који су се поново у великом броју одазвали позиву. Он је у свом уводном слову изложио основне истине о покајању и исповести, нагласивши све важне аспекте и указавши на најзначајније појмове који су присутнима до детаља објашњени. Након увода Архијерејски намесник протојереј-ставрофор Жељко Ивковић је говорио о истинском покајању и особеностима Свете тајне исповести. Прота Жељко је упознао аудиторијум са замкама и опасностима које вребају када исповест није искрена, а покајање лажно.

Дијалог је трајао два сата, а присутни су постављали питања и износили своја запажања о теми сусрета. Уочено је да су многи аспекти непознати и да је потребно у наредном периоду детаљно изложити све делове и особености хришћанског живота. Наредни разговори су заказани за 4. април и тада ће бити говора о молитви.

Изузетан одзив и учешће верника сведочи да истрајна, квалитетна и аутентична мисионарска активност даје многоструке плодове.

јереј Марко Јефтић