ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА КОЛУБАРСКО-ПОСАВСКОГ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА КОЛУБАРСКО-ПОСАВСКОГ

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је у среду 16. марта 2021. године, друге недеље Часног поста, служио Литургију пређеосвећених Дарова, у храму Светог великомученика Георгија, у Дрену.

Свештенство колубарско-посавског намесништва исповедио је духовник манастира Драча, архимандрит Онуфрије (Вранић), који је саслуживао у литургијском сабрању Епископу Јовану, заједно са настојатељем манастира Ћелије, архимандритом Доситејем, те свештенством овог намесништва.

Велики број благочестивих Хришћана испунио је храм и узео активно учешће у заједничарењу са својим Епископом око Свете Трпезе.

Као и увек, својим мудрим поукама, окупљено стадо Христово, поучио је Преосвећени владика Јован. У Својој надахнутој беседи владика је говорио о посту, начину поста и преображају целог човека током припреме за Светли празник Васкрсења Христовог. Наш Првојерарх позвао је све присутне да се добрим подвигом подвизавају и телесном посту придруже духовни, најважнији пост.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована

Након Литургијског сабрања, у парохијском дому уследио је братски састанак свештенства овог намесништва са својим Епископом. На састанку је поред редовних тема парохијског живота и Епископових поука, по већ устаљеном обичају, прочитан реферат "Предање по Христу и предање по човеку" које је припремио протојереј Милан Матић, парох барошевачки. Врло темељно написан, реферат је покренуо јако плодоносну дискусију међу братијом, која је довела до једногласног закључка да је о. Милан лепо обрадио тему и одговорио на наслов темата.

У смирај дана, надлежни парох, протонамесник Бојан Чоловић са браћом свештеницима колубарско-посавског намесништва припремио је трпезу љубави за све присутне.

Лазар М. Коларевић, чтец