НАРОД СВОЈ СИ УПУТИО КА СВЕТЛОСТИ БОГОПОЗНАЊА СВЕТИ СИМЕОНЕ!

НАРОД СВОЈ СИ УПУТИО КА СВЕТЛОСТИ БОГОПОЗНАЊА СВЕТИ СИМЕОНЕ!

На дан када Света Црква прославља Преподобног Симеона Мироточивог- великог жупана српског и смерног монаха Атонског и када се сећамо свих у вери преминулих, у храму Преподобне Параскеве у Петки је служена Света Литургија којом је началствовао протојереј ставрофор Александар Новаковић из Лазаревца, уз саслужење старешине храма протојереја ставрофора Војислава Одавића.

Након Свете Литургије и парастоса преминулим оцима, браћи и сестрама који преминуше са надом на Васкрсење и живот вечни, оци су благословили славске дарове лазаревачким љубитељима ФК "Црвена Звезда" из Београда који Преподобног Симеона прослављају као свог заштитника. Поред љубитеља клуба и сабраног народа, Светој Литургији су присуствовали и господин Игор Милојевић члан Управног Одбора ФК "Црвена Звезда" из Београда и Генерални секретар Спортског Друштва “Црвена Звезда”, као и Александар Петровић тренер ЖФК "Црвена Звезда" из Београда.

После Литургијског сабрања, заједничарење је настављено на славском ручку који је ове године био у сали парохијског дома у Петки.