СПОТ ЗА БОЖИЋНУ ПЕСМУ

Крајем августа 2019. године на друштвену мрежу you tube постављена је компилација од дванаест песама са духовном и world music тематиком, обједињених под називом ВЕРОДАР.

ВЕРОДАР је музички пројекат Канцеларије за верску наставу колубарско-посавског намесништва. Реализован је са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована и уз подршку Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама.

Један од основних задатака био је да се што више младих људи укључи у њега, како би се афирмисали и открили њихови разнолики потенцијали и дарови, којима би служили локалној црквеној и широј друштвеној заједници, а све у циљу дистанцирања младог човека од многих пошасти савремене цивилизације. На првом месту овде мислимо на болести зависности и међу њима најзаступљенији проблемом наркоманије, који у нашој средини узима све већи замах, и на жалост, многе жртве.

Сам пројекат је требало да младом човеку укаже на значај заједништва и избави га из канџи отуђења које је све присутније у савременом друштву, као и да му да наду и снагу и помогне да одржи смисао исправног правца у животу, да правилно појми свет око себе и тако помогне и другима и себи. Постављањем албума на youtube, едукативни карактер пројекта добија и шири друштвени контекст. Захвални смо свима који су својим трудом допринели да песме са овог албума звуче управо овако. Музички координатор пројекта био је господин Гордан Грујић из Лазаревца. Квалитету албума допринело је и учешће Музичке школе “Марко Тајчевић” из Лазаревца, са два маестрална аранжмана, наставнице Милице Лазаревић и директора школе господина Александра Станковића.

Све нумере су снимљене у Midnight studo-у, господина Бориса Шурлана у првој половини 2019. године. За дизајн you tube канала ВЕРОДАР био је задужен господин Богдан Цветковић. Аудио издање прате и спотови. Препоручујемо последње видео издање за "Божићну песму", а свима заинтересованима препоручујемо и остале песме са овог издања, нарочито вероучитељима наше епархије као помоћно средство којим би освежили колекцију духовних песама.