УСНУО ЈЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ НОВИЦА ЕСКИЋ

УСНУО ЈЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ НОВИЦА ЕСКИЋ

У Ковачевцу код Младеновца је дана 4. новембра служена заупокојена Литургије поводом упокојења пароха горњо-трешњевичког протојереја Новице Ескића.

У храму посвећеном Светоме Николи је извршено опело над покојним нам братом Новицом.

Опело су служили Архијерејски намесник орашачки протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић и Архијерејски намесник младеновачки протојереј-ставрофор Жељко Ивковић уз саслуживање великог броја свештеника и ђакона, који су на овај дан дошли да молитвено испрате свештеника Новицу.

Од оца Новице се у име свештенства опростио јереј Милош Маринковић, који је о оцу Новици говорио са великом љубављу, о његовим врлнима и манама које су нам свима веома добро познате и које су једино заједно чиниле њега толико омиљеним, али и поштованим међу свештенством и парохијанима.

Отац Новица је био рођен 23. новембра 1964. године у селу Ковачевац код Младеновца, као друго дете побожним родитеља Радомира и Живадине. Основну школу је завршио у родном селу Ковачевац. Након завршеног основног образовања уписује 1980. године богословију Светога Саве у Београду. Године 1985. године завршава школовање у истој. Био је у браку са супругом Снежаном са којом је имао два сина Драгутина и Александра. Своју пастирску службу је вршио у Рачи, Сиоковцу, Ратковићу и на парохији у Горњој Трешњевици где је службовао преко 17 година. У парохији и међу свештенством је био омиљен и поштован, а целога себе је давао за Цркву Христову. Своје службу је вршио ревносно, предано и са великом љубављу. Живео је живот по Јеванђљу и многима од нас треба да буде пример како је и у претешким тренутцима увек имао снаге и љубави за свакога.

Драги оче наш Новице, нека ти Господ подари Царство Божије и вечан ти помен!