СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА ПОВОДОМ ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У СЕЛУ РАНИЛОВИЋ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА ПОВОДОМ ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У СЕЛУ РАНИЛОВИЋДана 24. јуна 2021. године, на празник Светих апостола Вартоломеја и Варнаве, Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију поводом храмовне славе у селу Раниловић.

Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић Архијерејски намесник орашачки, протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић Архијерејски намесник опленачки, протојереј-ставрофор Драгомир Кеџић пензионисани парох буковички, протојереј-ставрофор Милисав Симић пензионисани парох орашачки, протођакон Иван Гашић, јерођакон Василије Старовлах и ђакон Александар Бабић.

Након прочитаног одељка из Светог Јеванђеља, Епископ Јован се богонадахнутом беседом обратио окупљеном верном народу и нагласио колика је величина служења Свете Литургије у спомен Господа нашег Исуса Христа и да она представља помињање и сећање свега што је било и што ће бити. Света Литургија се служи и у спомен светитеља Божијих и она је највеће дело овде на земљи и највећа светиња. На Литургији нам се дарује сам Бог, а од нас се тражи само да верујемо у Њега и да живимо хришћански, истакао је Епископ. Владика је даље наставио са поукама рекавши да није довољно само научити Јеванђеље, већ га треба извршити у животу. Неопходно је веровати у Бога али тако да верујемо увек свим срцем и онда кад нас стигну искушења и страдања, јер је Бог увек уз нас, ако смо ми са Њим.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована

После Свете Литургије Епископ је пререзао славски колач, након чега је уследила трпеза љубави уприличена трудом домаћина Јовичић Драже и Симић Драгана, као и пароха ранилског протојереја Миливоја Старовлаха.

Ђакон Александар Бабић