ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ВИНЧИ

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ВИНЧИНедеља трећа од Васкрсења Христовог посвећена је успомени на жене мироносице које су се удостојиле да прве сазнају најрадоснију вест Васкрсења Христовог.

У Винчи надомак Тополе, мештани овог прелепог шумадијског села, 16. маја 2021. године, окупили су се у храму Божијем који је посвећен овим дивним светитељкама, да учествују у Светој Литургији на којој је началствовао архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић.

Са њим су у олтару Божијем саслуживали протојереј Драгослав Богдановић, протонамесник Слободан Радивојевић, протонамесник Никола Илић и ђакон Стеван Илић.

За лепо појањем заслужан је хор “Опленац” на челу са диригентом госпођом Маријом Ракоњац.

У препуном Храму након прочитаног јеванђелског зачала беседио је протонамесник Никола Илић. Он је истакао важност вере у васкрсење Христово као најважније сегмент наше хришћанске вере.

На крају свете Литургије пресечен је славски колач. Домаћин храмовне славе ове године били су господин Милош и госпођа Милијана Стевановић са својом породицом. Трудом и љубављу протојереја – ставрофора Ђорђа Радишића и породице Стевановић припремљен је свечани ручак на коме су сви били добро дошли.

Ђакон Стеван Илић