ВРБИЦА У ХРАМУ СВЕТОГА САВЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ АЕРОДРОМ

ВРБИЦА У ХРАМУ СВЕТОГА САВЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ АЕРОДРОМ“Из уста деце и одојчади начинио си себи хвалу” (Пс 8, 2)

У суботу, када наша света Црква слави успомену на чудесан догађај васкрсења Четвородневног Лазара из Витаније, служено је свечано бденије са освећењем врбе у храму Светога Саве у насељу Аеродром.

Служили су оци: протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протонамесник Бранислав Матић, јереј Иван Антонијевић, јереј Александар Мирковић, и ђакон Александар Ђорђевић.

Чтецирала су деца парохијског свештенства и вернога народа из насеља.

За певничко појање је био задужен протонамесник Немања Младеновић, ипођакон Милош Коцић, и чланови дечијег хора “Свети Сава” при нашем храму.

Велики број вернога народа, ученика веронауке, и најмлађих верника, сабрао се око своје мајке Цркве, свечано дочекавши празник Уласка Христовог у Јерусалим. Након бденија, верници су кренули у свечану литију око нашег храма, која је праћена песмом “Обшчеје воскресеније” славећи пораз смрти и победу новог живота у Христу, предокушај надолазећег празника Васкрсења Христовог, како нас и уче речи молитве “Ти сам Господару чувај и брани нас, који по угледу на њих носимо у рукама гранчице у овај предпразнични дан, да бисмо, као они људи и деца што Ти клицаху Осана, и ми такође у песмама и певањима духовним дочекали животворно и тридневно Васкрсење у самом Христу Исусу Господу нашем”... (молитва на освећење врбових гранчица).

ђакон Александар Ђорђевић