ОДРЖАН ОКРУЖНИ НИВО ТАКМИЧЕЊА ИЗ ВЕРКСЕ НАСТАВЕ

У суботу, 17. априла 2021. године одржан је окружни ниво такмичења “Квизирација за све” које се одвија у оквиру Календара школских такмичења за школску 2020/21. годину. Са благословом Епископа шумадијског г. Јована, организатор такмичења је Просветни одбор Епархије шумадијске у сарадњи са Министарством просвете Републике Србије.

Због актуелне епидемиолошке ситуације овогодишње такмичење се одвија он лајн, преко сајта “Квизирација за све” https://takmicenje.kviziracija.net/#6 који је за потребе такмичења осмислио и поставио јеромонах Виталије (Милошевић), сабрат Манастира Студеница. Сви нивои такмичења се одржавају преко наведеног сајта, а ту се могу видети и припремни материји, тестови за вежбање и све информације везано за такмичење.

Такмичење је екипног карактера (свака од екипа броји три члана) а учествују ученици основних школа које се налазе на територији Митрополије Београдско-Карловачке и Епархија: шумадијске, нишке и крушевачке. До сада је 13.03.2021. године, реализован општински ниво такмичења у коме је учествовало 316 екипа (948 ученика) и окружни ниво 17.04.2021. године у коме је учествовало 68 екипа (204 ученика). Од Пласман на републичко такмичење остварило је 30 екипа (90 ученика, колико је остварило пласман на републичко такмичење, њих 8 (24 ученика) из Епархије шумадиске. Из града Крагујевца у наредни ниво такмичења иду екипе ОШ “Драгиша Михаиловић” и ОШ “Живадинка Дивац”.

Како је дефинисано Календаром школчских такмичења, републички ниво ћемо реализовати 15.05.2021. године.

Морамо похвалити вероучитеље и ученике који су показали велики ентузијазам и посвећеност припремајући се у ванредним околностима, а ипак постигли значајне резултате у такмичењу које се први пут ове године реализује до републичког нивоа и кроз Календар школских такмичења.

Оливера Станчић