ПРОСЛАВА САВИНДАНА У МЛАДЕНОВЦУ

ПРОСЛАВА САВИНДАНА У МЛАДЕНОВЦУПрослава Савиндана у младеновачкој Цркви је, за разлику од претходних година, била усклађена са ситуацијом у којој се налазимо. Ове године програм прославе празника посвећеног првом српском Архиепископу и просветитељу био је без свечаних академија и скупова ван Цркве.

Богослужбени део прославе је започео у уторак 26. јануара празничним бденијем. У среду, 27. јануара 2021. године, најмлађи верници младеновачког Храма, предвођени својим родитељима и вероучитељима ђаконом Небојшом Поповићем и Сашом Костадиновићем, испунили су своју Цркву и учествовали на евхаристијском сабрању. Литургију су служили протојереј-ставрофор Милорад Лазић, јереј Ненад Марковић и ђакон Небојша Поповић. Након што су верни са великом пажњом послушали посланицу свог Епископа и сјединили се кроз Свету тајну Причешћа, ученици основних школа извели су пригодан рецитал у част Светог Саве. Љубављу и залагањем братства храма Успења Пресвете Богородице и уз свесрдну помоћ господина Славка Спасојевића власника предузећа „Gold pack“ овај празник је улепшан светосавским пакетићима, које је добило више од две стотине најмлађих верника у Младеновцу.

Након евхаристијског сабрања свештеници храма Успења Пресвете Богородице су посетили младеновачке основне, средње, музичке и школе за образовање одраслих, као и установе које раде са децом са посебним потребама. У школама су свештеници резали славске колаче и бираним речима честитали свима коју су део просветног система празник првог српског Архиепископа и просветитеља – Светога Саве.

јереј Марко Јефтић