БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ У КРАГУЈЕВЦУ

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ У КРАГУЈЕВЦУНа празник Богојављења, 19. јануара 2021. године, на језеру у Шумарицама по 18. пут одржана је манифестација “Пливање за часни крст”. Организатори овог догађаја су спортско друштво СВЕБОР, локална самоуправа града Крагујевца, као и градска туристичка организација “Крагујевац”. Подршку организаторима пружили су и свештеници храма Свете Петке у Виноградима, где су такмичари присуствовали светој Литургији и великом освећењу воде.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован благословио је 33 учесника пливачке трке чија су имена претходно извучена жребом, будући да се за такмичење ове године пријавио 101 кандидат. У присуству градоначелника града Крагујевца г. Николе Дашића, председника скупштине г. Мирослава Петрашиновића, командира ПУ Крагујевац г. Радивоја Дашића, као и осталих представника локалне самоуправе и грађанства, титулу носиоца Богојављенског крста освојио је млади Крагујевчанин Филип Миливојевић.

Након трке свим учесницима су уручена признања и пригодни поклони, а победника је традиционално наградила златара “Ђани” и Коло српских сестара Крагујевац.

Урош Костић, ђакон