БАДЊЕ ВЕЧЕ И БОЖИЋ У ЛАЗАРЕВЦУ

БАДЊЕ ВЕЧЕ И БОЖИЋ У ЛАЗАРЕВЦУ И ове 2021. године, као и претходних, порта лазаревачког храма, али и порте храмова широм колубарско-посавског намесништва, примиле су мноштво верника који се, традиционално, на Бадње вече, окупљају у великом броју, нестрпљиво хитајући у сусрет Богомладенцу Христу.

Редослед дешавања је у свим храмовима био, мање-више исти: након вечерњег богослужења прочитана је Божићна посланица Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, свештеници су потом осветили бадњаке који су касније подељени верном народу. Налагање бадњака на ватру и даље је, примећујемо, кулминација Бадње вечери, а потом су уследили ватромет и традиционално послужење.

На Божић, Литургија Светог Јована Златоустог служена је у свим храмовима нашег намесништва. Присуство мноштва верног народа који се и причестио, посведочило је истинску жељу за спасоносним сусретом са Богом и обожењем. Окупљенима је прочитана божићна посланица Српске Православне Цркве. Верници колубарског краја су празник Рођења Господа Исуса Христа провели свечано, у кругу својих најмилијих, сведочећи да је Божић заиста најтоплији хришћански породични празник.