ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА ПАРОХИЈСКОГ ДОМА У ЈУНКОВЦУ

ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА ПАРОХИЈСКОГ ДОМА У ЈУНКОВЦУУ суботу, 18. јула 2020. године у послеподневним часовима Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован посетио је Храм Божији посвећен Сабору Светих Српских Светитеља у Јунковцу надомак Тополе. Том приликом Преосвећени владика Јован осветио је темеље парохијског дома у порти Цркве.

Ово богоугодно дело започето је за време парохијског свештеника јереја Обрада Видаковића, председника Црквене општине јунковачке господина Мирослава Дамјановића и Архијерејског намесника опленачког протојереја-ставрофора Миладина Михаиловића, а средствима донатора Радоја Радојевића, Саше Дамљановића и благочестивих хришћана из Јунковца. Парохијски дом биће изграђен по пројекту архитекте господина дипл. инж. Миљана Радојевића, а извођач радова биће господин Драгиша Стевић из Јунковца.

У беседи након освећења темеља, владика Јован се захвалио и честитао свима који су помогли да се ово добро дело започне. Подсетио је све присутне да се људи увек радују када се подиже нова кућа у селу, а посебно се треба радовати када се подиже дом у Цркви Божијој, јер то је кућа свих парохијана који живе у том месту. „Црква треба увек да буде место сусрета, односно сретења. Сретења између Бога и људи, али и људи једних са другима. Човек и стиже до Бога тако што се сусреће са другим човеком. Све док се срећемо моћи ћемо да се радујемо једни другима и да тако служимо Богу“, истакао је владика Јован.

Након освећења темеља трудом јереја Обрада Видаковића и парохијана Јунковачке Цркве у Ловачком дому припремљена је трпеза љубави.

Стеван Илић, ђакон