ОСВЕЋЕЊЕ ЗВОНА И КРСТА ЗА ХРАМ КОЈИ ЈЕ У ИЗГРАДЊИ У БЛАЗНАВИ

ОСВЕЋЕЊЕ ЗВОНА И КРСТА ЗА ХРАМ КОЈИ ЈЕ У ИЗГРАДЊИ У БЛАЗНАВИУ уторак трећег дана празника Свете Педесетнице 9. јуна 2020. године, у послеподневним часовима Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован посетио је Храм Светe Тројицe у селу Блазнави.

Том приликом Владика Јован осветио је црквено звоно, крст и пререзао славски колач.

Епископа је дочекао велики број верног народа са свештенством опленачког намесништва. Након освећења Владика Јован је у беседи поучио окупљени народ: “Црква Божија је непогрешива јер је руководи Дух Свети. Људи који живе у Цркви су грешни, али зато и живимо у Цркви да би управо кроз Цркву и Црквом од грешника постали праведници. Зато ми хришћани треба да знамо да се само Црквом, у Цркви, и кроз Цркву спасавамо. Никако појединачно или на основу неких групација, него само у заједници Бога и људи”, између осталог рекао је Владика Јован.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована

Овом приликом Владика Јован одликовао је својом архијерејском захвалницом Господина Драгомира Савића из Тополе који је Цркви у Блазнави даривао Крст и Господина Мирка и Госпођу Миланку Ћојбашић из Београда који су даривали црквено звоно. Колачари ове године били су Господин Миша и Драгана Гавриловић.

Свечаним ручком који је организован у ресторану Милошев конак настављена је прослава храмовне славе.

Стеван Илић, ђакон