САВИНДАН У АЗАЊИ

САВИНДАН У АЗАЊИДан када наша Света Црква прославља празник првог српског архиепископа и просветитеља, Светога Саву, свечано је обележен у Азањи, селу надомак Смедеревске Паланке.

Света Литургија, у храму Св. бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана, окупила је велики број деце, њихових родитеља и наставника. На Светој Литургији су били присутни сви ученици ОШ “Радомир Лазић” као и деца из вртића са својим наставницима, учитељима и васпитачима.

Деца су узела активно учешће у Светој Литургији, коју су служили Драгиша Јелић, протојереј- ставрофор, и Дејан Ненадовић, јереј. Велики број деце је приступио Светом причешћу, испунивши смисао богослужења и заједничарења са Христом Господом . Након тога су свој деци која су присуствовала Литургијском сабрању уручени пригодни поклони, дар Црквене општине Азања (око 250 пакетића).

Прослављање празника је настављено у просторијама азањске школе где су свештеници принели Свевишњем Богу и школском заштитнику Св. Сави молитве за све ученике и раднике ове просветне установe, а затим пререзали славски колач. Присутнима се обратио пригодним речима прота Драгиша честитајући свенародну славу Светог Саву и истакао његове заслуге за српски народ, његову веру и културу.

Дејан Ненадовић, јереј