БОГОЈАВЉЕЊЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

БОГОЈАВЉЕЊЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУПразник Богојављење је и ове године молитвено прослављен у свим храмовима орашачког намесништва.

Након Свете Литургије у свим градским и сеоским храмовима обављено је велико освећење воде, коју је верни народ у току целог дана точио и носио својим домовима.

Традиционално на Гарашком језеру надомак Аранђеловца, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у организацији Архијерејског намесништва орашачког и Општинске управе Аранђеловац органозовано је пливање за Часни Крст. И ове године се на брани Гарашког језера окупио велики број људи.

На самом почетку свештеници су уз певање Богојављенског тропара благословили учеснике овог скупа. Ове године је на пливању за Часни Крст учествовало 45 учесника из Аранђеловца и околине, али и других градова Србије. Свим учесницима су подељене медаље и захвалнице, а три учеснице су добиле велике часне крстове, до Часног Крста је прва допливала Јована Јеремић, а најмлађа учесница је ове године била Софија Јоксић, ученица осмог разреда основне школе.

јереј Немања Искић