БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ У КРАГУЈЕВЦУ

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ У КРАГУЈЕВЦУНа празник Богојављења, 19. јануара 2020. године, на језеру у Шумарицама по 17. пут одржана је манифестација “Пливање за часни крст”.

Организатори овог догађаја су спортско друштво СВЕБОР, локална самоуправа града Крагујевца, као и градска туристичка организација “Крагујевац”.

Овогодишње витешко надметање су у име Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована благословили свештеници крагујевачких храмова, који су се помолили за све учеснике пливачке трке.

Као и претходних година, број учесника је жребом био ограничен на 33, будући да се за такмичење пријавило 88 кандидата.

Пред великим бројем Крагујевчана, у леденој води, прва до циља допливала је Марта Дуњић (2004), која је освојила титулу “Носилац Богојављенског крста Шумадије 2020.”.

Након трке свим учесницима су уручена признања и пригодни поклони, а победника је традиционално наградила златара “Ђани” и Коло српских сестара Крагујевац.

Урош Костић, ђакон

Захваљујући фотографу Ненаду Живановићу, члану Фото-клуба Крагујевац, објављујемо и ове фотографије са Богојављенског пливања у Крагујевцу.

Захваљујући још једном члану Фото-клуба Крагујевац, фотографу Лазару Новаковићу, можете погледати и ове фотографије са пливања за крст у Крагујевцу.