СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У БРЕСНИЧКОМ ХРАМУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У БРЕСНИЧКОМ ХРАМУДана 15. јануара 2020. године, када наша света Црква прославља и молитвено се сећа светог Силвестра епископа римског и преподобног Серафима Саровског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у Бресници.

Његовом Преосвештенству саслуживали су: протојереј Саша Антонијевић, јереј Милош Ђурић, као и протођакон Иван Гашић. На литургијске прозбе одговарао је протојереј Драгослав Милован, заједно са свима присутнима на светом сабрању.

После прочитаног зачала из Еванђеља по Јовану, Његово Преосвештенство је поучио верујући народ тумачећи им прочитане речи Светога Писма. Између осталог, Епископ је рекао: “У данашњем Јеванђељу, браћо и сестре, Господ је рекао за себе да је Он чокот, а ми да смо лозе на том чокоту. Сви ми знамо да ниједно дрво, ниједна биљка, не могу да опстану ако нису на корену. Тако је и са нама људима. Ако смо у Христу, онда се ми заиста хранимо Христом. Дао нам је Господ Цркву своју у којој је Он цео. Зато се Црква не може одвојити од Христа, нити се Христос може одвојити од Цркве”.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

После свете Литургије Преосвећени Владика је благословио верни народ и поделио им иконице.

Илија Арсенијевић