ПРИРЕДБА “БОЖИЋНИ ОБИЧАЈИ” ПОВОДОМ ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ У РОГАЧИ

ПРИРЕДБА “БОЖИЋНИ ОБИЧАЈИ” ПОВОДОМ ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ У РОГАЧИДана 27. децембра 2019. године одржана је приредба “Божићни обичаји” у матичној школи “Јанко Катић” у Рогачи.

Циљ је била хуманитарна акција ради прикупљања новчане помоћи малој Анђелији Николић која болује од леукемије.

На почетку приредбе пуштен је видео који су урадили ученици седмог разреда, а који говори о леукемији као болести и о томе како се она лечи. Након тога су ученици од првог до осмог разреда отпевали песмицу “Божић, Божић, благи дан” и извели обичаје за породичне празнике Детињце, Материце и Оци, показавши тиме шта су научили на часовима верске наставе и шта за њих значе ти обичаји којима се, пре свега, јачају односи унутар породице. Ученик четвртог разреда Петар Кандић одрецитовао је песмицу “Божићни новчић”, док су ученице виших разреда су отпевале песмицу “Ангел вопијаше”. У наставку програма ученици петог разреда су извели Божићне обичаје за Бадње вече, а ученица Ивана Јарановић је одрецитовала песмицу “Божић, Божић, Бата”. Ученице које иду на фолклор одиграле су уз неколико народних песама, а на крају су им се придружили и остали ђаци где су показали своје играчко умеће.

Божићној приредби присуствовали су родитељи, ђаци као и директорка школе Јелена Поповић, која је дала одобрење за реализацију. Посебна захвалност учитељицама, учитељу и наставницима који су помогли да се реализује ова приредба. На крају су сви уживали и лепо се провели!

вероучитељ Драган Катић