ЛИТУРГИЈСКА РАДОСТ УЧЕНИКА ОШ “ЂУРА ЈАКШИЋ”

ЛИТУРГИЈСКА РАДОСТ УЧЕНИКА ОШ “ЂУРА ЈАКШИЋ”“А Исус рече: пустите децу и не браните им да долазе к мени, јер је таквих Царство небеско”. (Мт. 19,14)

У среду, 18. децембра 2019. године, када Црква светкује и празнује Преподобног Саву Освећеног и Светог Нектарија Битољског, служена је света Литургија у цркви Светог Јоаникија у крагујевачком насељу Бресница.

Литургијом је началствовао јереј Милош Ђурић. У литургијском сабрању са окупљеним народом учествовали су и ученици млађих разреда из ОШ “Ђура Јакшић”, који су по обичају одговарали и читали Символ вере, Молитву Господњу и молитву пред причешће. Своје учешће у Литургији ученици су употпунили светом тајном Причешћа и тако потврдили да активно учествују у животу Цркве.

Отац Милош се захвалио ученицима што редовно учествују у Литургијама и животу своје парохијске цркве и похвалио њихове подвиге у испољавању свог васпитања и образовања стеченог на часовима верске наставе и у Цркви. Он их је позвао да и даље то чине са својим родитељима и вероучитељем, подсетивши их да учешће у Литургијама треба да се оствари и учешћем у причешћу.

По завршетку свете Литургије уследило је послужење за све присутне које је припремило братство цркве Светог Јоаникија са благочестивим народом. Након послужења, испуњени радошћу сједињења са Христом у светој Евхаристији и због активног учешћа у Литургији, ученици су се вратили у школу и настави по распореду за тај дан.

вероучитељ Миодраг Крстић