ОСВЕЋЕЊЕ ПАЛИОНИЦЕ СВЕЋА У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМА

ОСВЕЋЕЊЕ ПАЛИОНИЦЕ СВЕЋА У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМАУ недељу, 3. новембра 2019. године, Епископ шумадијски господин Јован освештао је палионицу свећа у порти храма посвећеног Богородици Тројеручици.

Епископ је овај чин обавио уз саслужење свештенослужитеља: протојереја Душана Илића, протојереја Сретка Петковића, протојереја Срђана Тешића, јереја Ненада Милојевића и протођакона Ивана Гашића.

Многобројни верници су дочекали епископа и молитвено узели учешћа у освећењу овог лепо украшеног молитвеног здања. Владика се обратио народу пригодном беседом и доделио Архијерејску грамату захвалности г. Александру Краговићу који је приложио овом светом храму Христов гроб и певницу. Архијерејске захвалнице добили су и: г-ђа Снежана Митровић, г. Велибор Матовић и г. Синиша Николић.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Подељене су и црквеноопштинске захвалнице верницима за допринос, како за градњу палионице, тако и за друге радове на храму.

Владика је на крају сабрања дао инструкције иконописцу г. Миљану Милетићу у вези почетка живописа. За народ је припремљено пригодно послужење.

протојереј-ставрофор Зоран Митровић