ОСВЕЋЕЊЕ ТРПЕЗАРА У ЦРНОМ КАЛУ

ОСВЕЋЕЊЕ ТРПЕЗАРА У ЦРНОМ КАЛУУ недељу 8. септембра 2019. године у поподневним часовима, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован посетио је храм Светог великомученика Георгија у Црном Калу и том приликом осветио трпезар при поменутом храму. Епископу су приликом освећења саслуживали архијерејски намесник лепенички протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић и протојереј-ставрофор Звонимир Витић, пензионисани парох баточински, као и протођакон Иван Гашић.

У својој богонадахнутој беседи после освећења, Епископ је нагласио да трпезар по значају заузима место одмах после храма и да се у њему треба понашати исто као и у самоме храму. Епископ је присутнима пожелео да се у што већем броју окупљају у светом храму, а да заједничарење настављају у новоосвећеном трпезару.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

За ревност и труд приликом изградње трпезара одликовани су Архијерејском граматом захвалности: Скупштина Општине Баточина, протојереј Саша Антонијевић и госпођа Гордана Марковић из Црног Кала.

После освећења уприличено је послужење за све присутне и трпеза љубави трудом јереја Александра Ђорђевића и његових парохијана.