АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ ПРИ ХРАМУ СВЕТЕ ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ НЕДЕЉЕ У ДЕСИМИРОВЦУ

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ ПРИ ХРАМУ СВЕТЕ ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ НЕДЕЉЕ У ДЕСИМИРОВЦУНа Павловдан, 13. јула 2019. године, при храму Свете великомученице Недеље у Десимировцу у сусрет храмовној слави, у част Свете великомученице Недеље, организована је акција добровољног давања крви у организацији ЦО десимировачке и удружења “Света Недеља” при истом храму, које већ неколико година, благословом Нашег Епископа шумадијског Г. Јована, неколико пута годишње организује овакве акције.

Радост нам је, као и Заводу за трансфузију крви, да је ова акција успела и да је прикупљено доста боца течности која живот значи. Тридесетак мештана је дало крв, а особље болнице се захвалило удружењу “Света Недеља” и њиховим даваоцима, јер је у ове дане летњих одмора веома тешко организовати овакве акције.

После давања крви уприличен је ручак за све даваоце, као и за све оне који су дошли да се одазову овој акцији, али због здравствених разлога то нису могли да учине.

На светој Литургији 14-ог јула, свештеник десимировачки се посебно захвалио мештанима који су дошли да се причесте, а исти подржали ову акцију уочи празника Свете Недеље, као и то што су у дане превеликих послова оставили своја имања и обавезе да узвишеним чином учествују и на овај начин заблагодаре светој Недељи за све.

Нека Господ помогне да овај дивни пример ојача и нове даваоце којима смо заказали поновну акцију за крај септембра ове године.

парох десимировачки протојереј Дејан Петровић