МАРКОВДАН У СЕЛУ ВУЧИЋ

МАРКОВДАН У СЕЛУ ВУЧИЋМештани села Вучић прославили су своју храмовну славу Светог Апостола и Јеванђелиста Марка на најторжественији начин заједно са својим свештеником протонамесником Ненадом Савићем. Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић архијерејски намесник рачански, а саслуживали су протојереј Велибор Јовановић, протонамесник Дејан Шишковић, јереј Ивица Камберовић и ђакон Марко Арсенић, a за певницом су певали: протонамесник Миломир Васиљевић и протонамесник Влада Бранисављевић.

Пред пуном црквом верног народа отац Велибор је произнео беседу у којој је говорио о Апостолу Марку његовом призвању у ред седамдесеторице апостола, као и о јеванђелском зачалу које нас опомиње да се клонимо греха и да примимо у свој дом и у своје срце оне који као некада Апостоли носе реч Божију, да нам у дан Другог доласка Христовог не буде као што је било Содому и Гомору.

После трократног опхода око храма и сечења славског колача, славље се наставило у Дому културе уз славски ручак који су мештани села припремили са пуно љубави и уз молитве Светом Апостолу Марку да њих и њихово село сачува од свих недаћа. Домаћини овогодишњи као и будући захвалили су се оцу Ненаду за сву молитвену љубав према њима и целој парохији и тако потврдили речи из проповеди да они радо примају у своје домове онога који долази у Име Господње.

На крају можемо рећи оне речи Светог Јована Златоуста: “Слава Господу за све!”

Марко Арсенић, ђакон