ПОСЕТА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ ГОСПОДНА ЈОВАНА УДРУЖЕЊУ ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ И МЛАДИМА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ “СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ” У МАРШИЋУ

ПОСЕТА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ ГОСПОДНА ЈОВАНА УДРУЖЕЊУ ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ И МЛАДИМА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ “СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ” У МАРШИЋУДана 29. априла 2019. године на Светли понедељак, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован посетио је удружење за помоћ деци и младима са сметњама у развоју “Свети Василије Велики” у Маршићу. Циљ посете Његовог Преосвештенства била је прослава Празника над празницима са децом и младима који су корисници услуга удружења, као и са њиховим породицама.

Преосвећени Владика Јован је погледао васкршњу изложбу коју су припремили чланови удружења, и након тога је поделио нову одећу деци и младима. У пријатној атмосфери пуној љубави, Владика је провео време у дружењу са децом и разговору са њиховим породицама. Родитељи су пре свега изразили захвалност Владики на његовој подршци и пастирској бризи која постоји од самог почетка рада удружења. Такође, родитељи су изнели свој страх за каснију будућност своје деце, када једног дана остану сами. Својим саветима Преосвећени Владика је, пре свега, указао на милост Божију и да Бог не оставља своју децу, посебно нагласивши да неће оставити ни њихову децу, који су као “анђели на небу”, јер они у свом срцу немају мржњу, већ је оно испуњено само добротом. Најважније за родитеље јесте да никад не губе веру у Бога, већ да верују да ће их Бог наградити као што је наградио и праведног Јова, који га се никада није одрекао, јер Бог не оставља своје праведнике. Удружење “Свети Василије Велики” управо то и јесте, пример Божије милости која дела кроз људе.

Свештеник Бојан Димитријевић, који води удружење, је искористио ову прилику да Владики и окупљенима објави и лепе вести о брзом почетку радова на објектима за смештај чланова удружења. Владика Јован је још једном захвалио Богу на дивним вестима и дао свој архијерејски благослов и своју подршку. Планирани објекти ће бити по свим стандардима за смештај особа са инвалидитетима и биће изграђени као породичне, куће што ће помоћи члановима да имају топли осећај дома.