ВАСКРСЕЊЕ ХРИСТОВО СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНО У ХРАМУ СВЕТОГ ЦАРА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУ

ВАСКРСЕЊЕ ХРИСТОВО СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНО У ХРАМУ СВЕТОГ ЦАРА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУПрослава Христовог Васкрсења почела је тачно у поноћ литијом око храма и отвaрањем врата храма крсним знаком. Светле индитије, светло одјејаније, звук храмовних звона, као и радост на лицу свештенства и верног народа објавиле су Христово Васкрсење, уз празнични тропар “Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и онима у гробовима живот подари”.

Пасхално јутрење, а у наставку и Литургију, служио је старешина храма протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, уз саслужење протојереја-ставрофора Љубомира Радића, јереја Милоша Павића и ђакона Немање Стојковића, као и појање студента теологије Илије Арсенијевића и појаца нашег храма. Овогодишњу Патријархову посланицу прочитао је јереј Милош Павић поздравивши вернике радосним поздравом ХРИСТОС ВАСКРСЕ - ЗАИСТА ВАСКРСЕ.

Верници све три парохије белошевачке, па и других парохија из нашег окружења, окупили су се у великом броју да својим присуством прославе Празник над празницима, за који су се припремали постом и молитвом да би на крају овог Великог поста узели учешћа у Светој Евхаристији, сјединивши се са Телом и Крвљу Господа Бога и Спаса нашега Исуса Христа.

ђакон Немања Стојковић