СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ПОПОВИЋУ

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ПОПОВИЋУУ недељу трећу Часног поста, 31. марта 2019, благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована у цркви Светог великомученика Георгија у Поповићу служена је света тајна јелеосвећења.
Служење свете тајне почело је у 16:00 часова, а чинодејствовали су: протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, архијерејски намесник космајски, протојереј Новак Илић, парох неменикућски, протонамесник Горан Јеремић, парох сибнички, протонамесник Горан Лукић, парох други сопотски, јереј Немања Мудрић (гост из Архиепископије београдско-карловачке), јереј Игор Карановић (гост из Епархије банатске) и протонамесник Марко Стевановић, парох поповићки.

Служење свете тајне јелеосвећења у поповићкој парохији је од стране верујућих радосно дочекано. То је било уочљиво овог празничног поподнева у броју присутних као и њиховом молитвеном расположењу. Многи су посетили поповићку цркву желећи Благодат коју Господ кроз ову тајну дарује људима. Доласком на тајну исповеђена је вера у човекољубље Божије и моћ Божију.

Молили смо се да благодат кроз помазивање освећеним уљем дође на све присутне, а да свака болест и сваки недостатак одступе.

Након богослужења приређена је скромна трпеза у парохијском дому.

протонамесник Марко Стевановић