ДУХОВНА РАДОСТ У ДЕСИМИРОВЦУ

ДУХОВНА РАДОСТ У ДЕСИМИРОВЦУНа дан светог мученика Трифуна месна заједница Опорница прославила је своју славу заједно са пријатељима и гостима, како из Десимировца тако из околних села Шумадије. Колач је пререзан са домаћинима Луковић Милољубом, Владаном Ђекићем, као и са новим свечарима Марком Јаковљевићем и Мирком Кандићем и са Лешњак Љубишом, колачарима за наредне године.

У препуној сали надлежни свештеник је свечарима с радошћу честитао славу, посебно захваливши на томе што су послушали његов савет да у моменту кризе, свађа и свакаквих разилажења покажу љубав и мир, истрајност и праштање, молитву и веру, заједништво и слогу, и да тако удружени домаћини скупа припреме своју славу. У току беседе свештеник је оживео вредности и части славе и поштовања старих предака кроз причу о војнику који је у току рата ризиковао свој живот да спасе рањеног пријатеља са којим је као мали заједно прослављао славу, а сада је заједно у рову на ратишту.Када је мртвог пријатеља на леђима донео, официр је узвикнувши запитао: “Да ли је то било вредно?”, а војник је одговорио да је било вредно јер је пријатељ још био жив кад је стигао и последње речи су му биле: “Знао сам да ћеш доћи”.

Нека ова слава сачува оне за које зна да ће увек из љубави према њој доћи у наручје свете Недеље и светог Симеона Богопримца, и тиме сачувати ову славу за поколења која долазе.

протојереј Дејан Петровић