СВЕТИ САВА У БАРАЈЕВУ

СВЕТИ САВА У БАРАЈЕВУУ недељу 27. јануара 2019. године, на празник Светог Саве првог Архиепископа српског, у свим храмовима Архијерејског намесништва бељаничког служена је света Литургија. После причешћа и свете Литургије деца су извела припремљени рецитал, а затим су награђена пригодним поклонима.

После службе у храмовима, где је прочитана и посланица Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, славски колачи су пререзани у свим школама и подручним оделењима, а већ традиционално, најсвечаније је било у барајевској средњој школи, где је после резања славског колача изведена свечана светосавска академија.

Деца су се потрудила да што више приближе присутнима лик и дело српског просветитеља и учитеља.

Посебан догађај на академији био је наступ омладинског састава Српских православних појаца, састављених од ученица барајевске средње школе, које наступају већ неколико месеци, а ово је био њихов први самостални наступ на једној свечаности. Песмама: Ово је Србија, Заспо је Јанко, Говори Господе и Везак је везла девојке су оставиле незабораван утисак на све окупљене на светосвској академији што се могло приметити и у коментарима и у сусрету са њима по завршетку свечаности.

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована и уз подршку градске општине Барајево, певачки састав Српски православни појци уложили су велики труд да од барајевских средњошколки саставе изузетну појачку групу, а на опште задовољство свих хришћана у Барајеву.