КО УЧИНИ ЈЕДНОМ ОД ОВЕ МОЈЕ МАЛЕ БРАЋЕ, МЕНИ ЈЕ УЧИНИО

“КО УЧИНИ ЈЕДНОМ ОД ОВЕ МОЈЕ МАЛЕ БРАЋЕ, МЕНИ ЈЕ УЧИНИО”Ученици и чланови колектива крагујевачке Медицинске школе са домом ученика “Сестре Нинковић”, подстакнути жељом да помогну ближњима, учествовали су у двомесечној акцији прикупљања средстава ради даривања деце која су збринута у Центру за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица”, некадашњем дому “Младост”, у Крагујевцу. Дарови у виду одеће, намирница, сокова, играчака, књига и школског прибора пажљиво су упаковани и упућени на праву адресу.

У оквиру своје делатности, центар “Кнегиња Љубица” пружа у служби за младе следеће услуге:

  • Дневни боравак за децу из породица у ризику
  • Прихватилиште за децу и младе
  • Прихватилиште за жртве насиља у породици
  • Дневни боравак за децу и младе са проблемом у понашању.

Дирљив је био сусрет и упознавање домаћина и гостију. Уста која ћуте и очи које говоре све... Радост се није пројавила у примопредаји поклона, то им, Богу хвала, не недостаје. Требало им је мало времена, таман толико да поверују у добру намеру и љубав својих посетилаца, на први поглед странаца. А онда, када су се Христова срца препознала, ерупција задовољства! Загрљаји, стиснуте шаке, дружење, песма и игра - вечност у малом.

Након незаборавног дружења и емотивног растанка, ученици су у пратњи својих професора Верице Јовановић, Наташе Павловић и вероучитеља Уроша Костића, отишли својим домовима богатији него што су јутрос из њих изашли. А они, они су остали да међу собом деле дарове љубави, да сањају своје снове жељно и нестрпљиво ишчекујући њихово остварење.

Урош Костић, ђакон