СВЕТИ АПОСТОЛ АНДРЕЈ ПРВОЗВАНИ МОЛИТВЕНО ПРОСЛАВЉЕН У СТАРОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУ

СВЕТИ АПОСТОЛ АНДРЕЈ ПРВОЗВАНИ МОЛИТВЕНО ПРОСЛАВЉЕН У СТАРОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУУ четвртак, 13. децембра 2018. године, када наша света Црква слави Светог апостола Андреја Првозваног, Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Литургију у Старој Милошевој цркви у Крагујевцу уз саслужење братства овога светога храма.

Литургији су присуствовали ученици Средње Стручне школе са својим вероучитељем г. Марком Гаљаком и ученици ОШ “Милутин и Драгиња Тодоровић” са својом вероучиетљицом г-ђом Мајом Гашић.

Беседећи на 4. зачало Јеванђеља од Јована, Владика је рекао: “Светог апостола Андреја Господ првог позива на апостолску службу. Све што је постало, настало је Речју Божијом. Свети Јован Крститељ за Господа каже: “Гле Јагње Божије које узима грехе света на себе”. Он је смрт узео на себе, да би смрт победио. Зато је касније и остале позвао на апостолску службу. Они су на тај позив одговорили тако што су све оставили и кренули за Господом, осетивши истинитост Његовог позивања. Зато и ми треба да разумемо да је позив Господњи и нама пућен и да је одазивање на тај позив почетак нашега спасења”.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након причешћа, ђаци су добили Архијерејски благослов.

протођакон Мирослав Василијевић