ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАРОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУ

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАРОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУУ четвртак 06. децембра 2018. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Литургију у Старој Милошевој цркви у Крагујевцу уз саслуживање протојереја - ставрофора Милића Марковића и јереја Драгише Богичевића.

Беседећи на 103. зачало Јеванђеља од Матеја, Владика Јован је рекао: “…чуло смо поучно зачало где се каже да стражимо над собом, јер не знамо ни дана ни часа када ће Господ доћи. То је припрема за сусрет са Њим, а ишчекивање је особина коју имају хришћани. Будући да смо створени за вечност, онда нећемо проћердати овај живот на Земљи, већ ћемо живети спремајући се за сусрет са Господом Исусом Христом. Зато ће дела наша током овог живота бити она која ће за нас сведочити на Христовом суду. Зато нас ово зачало поучава да мудри слуга јесте онај који најпре овлада собом, а потом другима и светом. Он има веру и мудрост и не троши узалуд имање које му је поверено и не односи се немарно према даровима Божијим. Мудрост са добротом требамо умножити да не бисмо залутали у зло и глупост”.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Литургији су са својим вероучитељима г. Марком Вуксановићем, Марком Гаљком и г-ђом Милевом Пушоњић - Радовић присуствовали ученици Политехничке школе и ОШ “Драгиша Луковић Шпанац”. Ученици су се током Литургије причестили, а потом добили архијерејски благослов.

протођакон Мирослав Василијевић