СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НAСЕЉУ СТАНОВО

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НAСЕЉУ СТАНОВОУ уторак 3. јула 2018. године, када наша Света Црква слави Светог свештеномученика Методија, преподобног Наума Охридског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Станову.

Епископу Јовану су саслуживали протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протојереј Горан Ђерковић и ђакон Недељко Дикић. Певницу је предводио протојереј Сретко Петковић заједно са студентима теологије и вероучитељем Душаном Баловићем.

После прочитаног јеванђеља, Епископ шумадијски господин Јован поучио је верни народ о милости и љубави Божијој, која се непрестано излива и показује.

Ми се и спасавамо милошћу Божијом. Милост Божија је толико велика, да може да покрије све грехе свих људи ове планете. Све оно што је добро са неба је сишло, Бог је сишао. Само је потребно да ми осетимо ту љубав Божију коју Бог стално излива. Потребно је да и ми покажемо нешто мало љубави према Богу. Јер оно што је дужност човека, и ако хоћете и оно што је култура човека, да човек одговори на љубав Бога љубављу према Богу. Ми се зато молимо да нам Бог опрости грехе. Ако знамо како треба да се молимо, ако знамо шта то прво треба да иштемо у нашој молитви. А Господ нас учи кроз јеванђеље, иштите прво Царство Божије и правду Божију а све ће вам се друго додати.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Недељко Дикић, ђакон