ХРАМОВНА СЛАВА У СЕЛУ ОПАРИЋУ

ХРАМОВНА СЛАВА У СЕЛУ ОПАРИЋУУ недељу, 3. јуна 2018. године, када српска Црква слави Светог цара Константина и царицу Јелену, прослављена је храмовна  слава  у селу Опарић, свечано и скромно како и доликује једној цркви, која има како духовну тако и историјску важност.

Светом Литургијом началствовао је протојереј Огњен Гребић, парох драговски, уз саслуживање јереја Слободана Савковића, пароха у Великим Пчеицама, и јереја Александра Јаћимовића, пароха превешког.  Певницу храма испунио је хор из Врњачке бање предвођен хоровођом Дејаном Ђорђевићем.

Храм је био испуњен верним народом, а свечаности је присуствовао велики број деце из овдашње основне школе „Душан Поповић“. Они су били обучени у народне ношње подсећајући нас на нашу традицију и обичаје. Светој Литургији, испред локалне самоуправе, је присуствовао председник општине Рековац др Александар Ђорђевић.

Присутнима се беседом обратио старешина храма, јереј Бојан Стојадиновић, који је говорио о важности, на првом месту данашњег, али и свих других празника. Након тога верни народ је приступио Светој чаши, међу којима је био велики број деце. Старешина храма уручио је захвалнице Емилији Смиљковић, Драгану Глишићу и Милану Стевановићу који су помогли на украшавању и улепшавању храма.

После Светог Причешћа учињен је опход око храма и пререзан славски колач, који су ове године, у част Светог цара Константина и царице Јелене, принели Милан и Ружица Брашић, домаћини славе.

Након отпуста, у порти храма приређено је послужење за најмлађе који су улепшали овај важан дан са село Опарић, а затим су домаћини позвали све присутне да приступе трпези љубави.

Јелена Стојадиновић