ВАСКРШЊА РАДОСТ У ШУМАРИЦАМА

ВАСКРШЊА РАДОСТ У ШУМАРИЦАМАБлагословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована и ове године при храму Светог Георгија у крагујевачком насељу Шумарице прослављен је Празник над празницима – Васкрс.

Служено је Пасхално вечерње,а у наставку благословена су Васкршња јаја. Надлежни свештеник упутио је речи поуке сабраном народу благодарећи на неисказаној љубави коју исказују према својој мајци цркви.

Лепота празника украшена је и лепим временом које је омогућило да се народ окупи у светињи и у хришћанској љубави прослави празник живота. Чланови хора Свети ђакон Авакум припремили су приредбу у част Васкрса, а док је приредба трајала жири за избор најлепших васкршњих јаја вршио је избор и изабрао четири најлепше украшена јајета.

Након приредбе додељене су награде вредним учесницима и победницима манифестације најлепше васкршње јаје и то 1 место Јана Марјановић, 2 место Марко Димић, 3 место Сања Саблер и 4 место Сава Павловић. У наставку Васкршње радости настављено је такмичење за најјаче васкршње јаје и уз дечију радост и радост свих присутних дошло се до победника данашњег такмичења, а титулу најјаче васкршње јаје понео је Алекса Стојадиновић.

Благодарни Господу на милости и дару празнично расположење потрајало је до касних вечерњих сати и храму и порти храма Светог Георгија у Шумарицама уз непрестане поздраве:

Христос Воскресе!!! Ваистину Воскресе!!!

парох шумарички протонамесник Срђан П. Тешић