БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИ

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА КРСТ ЧАСНИУ организацији спортско–духовног друштва СВЕБОР, као и ранијих година, и ове године је 19. јануара 2018. године, у Крагујевцу на Шумаричком језеру, по петнаести пут одржана манифестација Богојављенско пливање за Крст часни, која је почела Литургијом у Старој Милошевој Цркви, уз служење братства овога светога храма.

За витешку титулу „Носилац Богојављенског крста Шумадије 2018“ надметала су се 33 такмичара из Шумадије, међу којима су такмичари који у трци учествују по 13. или 14. пут. Лазар Максимовић (2002) је ове године био најмлађи такмичар, а учествовале су и две девојке - Невена Миленковић (1996) и Анђела Обрадовић (1999).

Пре почетка трке, Епископ шумадијски Г. Јован је благословио учеснике и подсетио их да не само ослушкују Глас Бога, него да и са Њим живе.

Победник трке је Мицко Јаковљевић (1958) из Крагујевца, власнику аутопревозничког предузећа „Опанак превоз“. Победнику је ово 15. пут како учествује на овој манифестацији, а ранијих година са њим су учествовала и тројица његових синова.

Организатор такмичења Пливање за Крст часни“ је Епархија шумадијска и Град Крагујевац, као и многобројни спонзори.