АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ЛИПАР

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ЛИПАРУ среду, 17. јануара 2018. године, када Српска Православна Црква слави Светих 70 апостола и Светог Евстатија, архиепископа српског, Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Липар.

Саслуживали су протосинђел Николај Младеновић, настојатељ манастира Саринац, протојереј Јадран Димовски, протонамесник Срђан Кандић и протођакон Иван Гашић.

Владика је у беседи, говорећи о прочитаном зачалу из Јеванђеља између осталог рекао да би из ових речи “Ја сам врата живота, ако ко уђе кроза ме спашће се и ући ће и изаћи ће, и пашу ће наћи...”, требало да схватимо да нема других врата кроз које можемо да прођемо и да уђемо у Царство Небеско, до Христа и Цркве Његове, Цркве Саборне, Апостолске, да би требало да имамо у виду да је Црква Христова тамо где је саборност, где је православље, где се живи саборно и саборно се слуша, да ми јесмо чланови Цркве јер смо крштени, али ако не слушамо, да ли ће нам то чланство помоћи да се спасемо?

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована